Skip to main content

Om ALMASOFT

- Allt för en trygg och modern praktik där du har mer tid för dina patienter

Allt för en trygg och modern praktik där du har mer tid för dina patienter

Vi förstår värdet av att du som privattandläkare ska kunna fokusera på det du gör bäst - att ge trygg, tillgänglig och högkvalitativ tandvård som möter dagens och framtidens behov. Med Almasoft får du en partner med djup kunskap om branschen och lösningar som förenklar hur du driver din praktik.

Verktyg för en effektiv arbetsdag

Almasoft erbjuder den privata tandvården programvaror med effektiva arbetsflöden i journalföring, bildhantering och kvalitetsarbete. Oavsett om du är tandläkare, tandhygienist, tandsköterska eller tandtekniker har vi systemen du behöver. Vi utvecklar, säljer och utbildar i systemen samt ger snabb support om någon kör fast.

Våra största system är ALMA (journalsystem), Qdent (lednings- och kvalitetssystem) och DentalEye (bildhantering).

Tillsammans med våra bolag innefattar vårt utbud även hårdvara, driftsäker it-miljö samt ekonomitjänster och redovisning – allt specialiserat för tandvården.

  • Anidem Computers AB (driftsäker it-miljö) anidem.se
  • DentalEye AB (digital hantering av dentala bilder) dentaleye.com
  • Preventum Partner AB (ekonomitjänster, redovisning) preventum.nu

Vår utvecklingsresa

Almasoft grundades 1988 under namnet C&T Computer Service. Vår första produkt var ett program för tandtekniska laboratorier, DenTech. 1990 togs ALMA tandläkarsystem fram och 1996-97 utvecklades ett tandteknikersystem för Windows, ALMA TTS. Dagens version av programmet används av 300 dentallaboratorier (nästan hälften av Sveriges alla labb).

På Swedental (branschmässa för tandvården) 1997 presenterade vi ett nytt Windowsbaserat system för tandläkare, ALMA TLS. Idag har vi nått version 12 och är stolta över att ha 700 nöjda kliniker som använder programmet.

Bolagen som förvärvats under åren kompletterar vårt grunderbjudande i syfte att ge dig en komplett tjänst för att framgångsrikt driva ditt tandvårdsföretag.

Vår utveckling, försäljning och support utgår från Veberöd i Skåne, men våra kunder finns över hela landet.

Almasoft ägs sedan år 2000 av Lifco Dental inom Lifco-koncernen.