ALMA TTS, Tandteknikersystem

ALMA TTS, Tandteknikersystem

Faktureringsprogrammet som ger dig mer tid för ditt hantverk och större kontroll över din verksamhet

Det var med tandteknikersystemet allt en gång startade 1988.
Men mycket har hänt sedan dess och vi är stolta över att kunna leverera den tredje generationen av detta system. Med den senaste tekniken behöver du inte ens skriva ut dina fakturor. De kan skickas elektroniskt till kunden utan att du behöver slicka ett enda kuvert. Med hjälp av streckkodsläsare kan du även "blippa" in streckkoder så du slipper skriva. Du sparar alltså både tid och pengar!
- Visst låter det lika vackert som de konstruktioner du skapar!

Arbetsgången i ALMA följer så långt det är möjligt arbetsgången på labbet. Med hjälp av inställningar anpassar du programmet till ditt arbetssätt - inte tvärtom. Här finns stöd för såväl påminnelsehantering, rabatthantering och orderhantering som omgörning, valutahantering och inköp- och materialadministration.

Det modulbaserade systemet är pedagogiskt uppbyggt och passar såväl det stora som det lilla labbet.

Pris

Det är svårt att sätta en fast prislapp på skräddarsydda paket. Kontakta oss så sätter vi ihop en offert enligt dina behov och önskemål.
- Telefon: 046- 23 81 80
- Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vad ingår i startavgiften för ett komplett ALMA Tandteknikersystem?

Utökad prislistefunktion

Obegränsat antal prislistor på både material och åtgärder.
Modulen ger dig möjlighet till kundanpassade prislistor med individuella åtgärdsnummer för att tillfredsställa kundens alla önskemål och krav. Prislistan kopplas till kunden en gång och förenklar din debitering.

Kostnadsförslag

Säljande kostnadsförslag med kopieringsfunktion. Snabb generering av kostnadsförslag till befintliga och nya kunder på både bildskärm och skrivare. Möjlighet att kopiera redan gjorda kostnadsförslag till ett nytt. Lagras i datorn för enkel uppföljning och snabb tillgänglighet.

Etikettmodul

Etikett för streckkodsläsning, specialanpassad produkt- och adressetikett. Etikett med streckkod för snabb sökning av rätt order. Automatisk utskrift av adressetikett och etikett för specialanpassad produkt vid utskrift av faktura/följesedel. Ger dig rätt etikett vid rätt tillfälle för snabbare administration.

Klinik och landstingshantering

Ger dig möjlighet att koppla flera tandläkare till en klinik, eller flera kliniker till ett landsting. Inställningar, såsom prislistor m.m., kan ärvas från klinik till kopplad tandläkare för snabbare registrering. Du kan skriva ut Följesedel till tandläkaren och Samlingsfaktura till kliniken, samt få samlad statistik för en hel klinik eller ett helt landsting. Enkel administration som uppfyller dina kunders önskemål och krav.

Tekniker- och avdelningshantering

Produktions- och beläggningsplanering med detaljerad statistik. Uppdelning av åtgärder kan göras på obegränsat antal delmoment och tekniker. Detta ger dig snabb uppföljning och statistik uppdelat på lab., avdelningar och tekniker.

Utökad kundreskontra

Med denna modul får du snabbt och enkelt full kontroll på utestående fordringar och förfallna fakturor. Tack vare ett kraftfullt filter och en smidig sökfunktion får du en effektiv sökbarhet och en riktigt bra överblick.

Påminnelsehantering

Påminnelser och krav i flera steg. Obegränsat antal påminnelser med automatiserad hantering för påminnelseavgift och dröjsmålsränta. Snabb administration av tråkigt arbetsmoment.

Utökad rabatthantering

Upplägg och styrning av rabattsystem på alla nivåer. Fasta och stafflade rabattsystem som ger fakturarabatt/bonusutbetalning. Beräkning kan göras på antingen omsättning eller betalt belopp, och gälla såväl arvode som material. ALMA håller sedan reda på rabatt/bonus-grundande summa. Dessutom hanteras avdrag för rabatt respektive rapporter för bonusutbetalning automatiskt. Du sparar administrativ tid och får dessutom full kontroll.

Räntefakturering

Hantering för att skapa räntefakturor på försenade inbetalningar. Listar alla sena betalningar för att ge manuell överblick och beslutsunderlag för räntefakturering. Ger dig överblick av effekten på försenade betalningar.

Valutahantering

Hantering av utländsk valuta. Omvandlar priser automatiskt i prislistan och hanterar eventuell valutadifferens mellan fakturering och betalning. Spar tid och ger dig ett korrekt bokföringsunderlag.

Inköps- och materialadministration

Noggrann bokföring av lagret med batchnummer automatiskt på faktura/följesedel. Alla inköp registreras med leverantör, batchnummer och serienummer, inköpt mängd m.m. Utifrån detta får man ut rapporter såsom lagerbok, inköpsredovisning och lagerinventering. Valbart i systeminställningar om man önskar batchnummer utskrivet på faktura/följesedel. Full spårbarhet och kontroll på ditt material.

Omgörning

Registrering av omgörningar. Ger dig statistik såsom premierande/belastande omgörningar per tekniker, omgörningar/ kund, samt komplett omgörningsjournal. Korrekt data på produktion per kund och tekniker.

Behörighetsnivåer

Inloggning med behörighetsnivåer. Individuell inloggning där en utsedd systemadministratör tilldelar behörighet till vad respektive användare får tillgång till i programmet. Ökad säkerhet och styrning

Patientjournal

Samlad information om patientens tidigare gjorda tänder och färgnyanser. I patientjournalen kan du anteckna fakta, kommentarer och avvikelser för ett speciellt arbete. Journalen knyts direkt till patienten. Detta gör att man lätt kan få en komplett sammanställning på allt som är gjort och antecknat på en patient. Full spårbarhet och samlad information spar tid.

Buffertutskrift

Samlad utskrift av alla fakturor och följesedlar. Ger möjlighet att ”samla” dagens alla fakturor och följesedlar för utskrift vid ett och samma tillfälle. Effektiviserar din hantering av fakturor och följesedlar.

Statistik

Detaljerat rapportpaket på din produktion och din omsättning. Ett stort antal detaljerade rapporter såsom tio i topp, omsättning, åtgärder m.m. Utökad statistik för bättre uppföljning och planering.

Orderhantering

Modul för inbokning av inkomna arbeten. Registrering av önskat färdigt datum ger bra hjälp med sammanställning av dagens utleveranser samt beläggning på labbets olika avdelningar och tekniker. Med hjälp av denna modul kan du även registrera och hålla reda på arbeten ute på provning. Alla åtgärder och allt material som skrivs in på ordern genererar automatiskt underlag till faktura/följesedel. Säker och effektiv produktionsplanering.

Leveranstavla

Grafisk plocklista/körorder. Sammanställer alla klara arbetsorder efter leveransdatum i ett grafiskt översiktsfönster. För tydlig översikt grupperas de olika leveranssätten du har, såsom egen bil eller externt bud. Funktion finns för att lägga till andra uppdrag såsom hämtning, inköp m.m. Full kontroll på utgående jobb och beställda hämtningar ger dig en effektivare logistik.

eFaktura

Skicka dina fakturor elektroniskt så slipper du vika papper och slicka kuvert. Fakturorna skickas direkt till dina kunder utan omvägar via postlådor, lastbilar och terminaler. Snabbt, säkert och ekonomiskt. Du kan själv välja vilken eFakturaleverantör du föredrar. Vi rekommenderar gärna InExchange.

Streckkodsläsare

Läs av streckkoderna från en lista istället för att manuellt skriva in alla koder, både på material och åtgärder. Med hjälp av streckkodsläsaren kommer du att spara tid och samtidigt minimera felslag. Kan även användas för att läsa in batchnummer. Snabbt, smidigt och enkelt.

Kontakta oss för offert eller mer information
Telefon: 046-23 81 80
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Adress

ALMASOFT
Kyrkostigen 5
247 62  VEBERÖD

046-23 81 80
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

©  ALMASOFT. All rights reserved.