Skip to main content

Lokalt eller molnbaserat?

- Vår guide hjälper dig göra rätt val!

Att välja journalsystem är ett viktigt val när du driver en tandvårds- mottagning. Du vill ha ett system som är smidigt och säkert att  använda för dig och dina medarbetare under lång tid framöver. 

Journalsystemet är lite av företagets digitala hjärta. Vi är stolta över vårt flexibla system som anpassas efter ditt arbetssätt med till exempel onlinebokning, funktion för att kalla dina patienter via sms och mycket mer. För att ni ska kunna jobba så friktionsfritt som  möjligt har vi också som mål att erbjuda den absolut bästa supporten. 

Exempel på moduler i ALMA journalsystem: 

  • eTand, digital reception med onlinetidbok
  • ALMA One, betallösning för mobiltelefon
  • eRecept
  • Delbetalning fullt integrerat

ALMA finns både molnbaserat och med lokal installation på mottagningens datorer. Vilket du ska välja beror dina behov och förutsättningar. 

Internethastighet Om kliniken har en internetanslutning som är stabil fungerar ett molnbaserat system bra. Om internetanslutningen däremot är instabil, men du har en pålitlig lokal server, kan ett lokalt installerat system vara mer lämpligt.

Flera kliniker Om du driver flera fysiska tandvårdsmottagningar och därmed behöver komma åt journalsystemet från olika platser, erbjuder ett molnbaserat system flexibilitet genom att låta dig logga in oavsett var du befinner dig.

Arbeta på distans Har du eller personalen behov och önskan om att ibland kunna arbeta hemifrån? Med ett molnbaserat system har ni alla möjligheter att komma åt journalsystemet bara ni har en dator med stabil internet-anslutning.

Har du ALMA lokalt installerat på dina dato-rer i dag kan du enkelt lyfta programmet till molnlösningen som heter ALMA Cloud.

ALMA

ALMA är journalsystemet med allt du behöver för en samlad digital journalföring. Genom inställningar anpassas systemet för ditt arbetssätt – inte tvärtom. Molnbaserat eller lokalt installerat - välj det som passar dig och dina förutsättningar.